Aktualności / Wydarzenia / 2024
Cukier w diecie dziecka jest wszechobecny, nawet jeśli starasz się, aby tak nie było.
Badania, które przeprowadzono kilka lat temu wykazały, że 80 proc. dzieci je za dużo cukru. Tymczasem cukier wszelkiego rodzaju nie dostarcza organizmowi żadnych cennych składników odżywczych. Przeciwnie: prowadzi do otyłości, cukrzycy, próchnicy i wielu innych chorób. Zobacz, gdzie ukrywa się cukier w diecie dziecka i ile cukru może spożywać małe dziecko. Co warto wiedzieć o produkcji słodyczy — czym kierować się w wyborze produktów?
Webinar będzie doskonałą okazją, aby porozmawiać i odpowiedzieć sobie na wiele „słodkich” pytań.
Prowadząca Agnieszka Danielewicz to doświadczona dietetyczka, wykładowczyni i trenerka motywacyjna z certyfikatem MBT, T&T, właścicielka Instytutu Eligo. Autorka publikacji i metod wspierania w zmianie nawyków żywieniowych. Członkini Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością oraz European Associaton for the Study of Obesity.
Od 14 lat tworzy i wspiera merytorycznie programy z obszaru promocji zdrowego odżywiania dedykowane różnym odbiorcom, a w szczególności placówkom oświatowo-wychowawczym na poziomie uczeń, rodzic, nauczyciel i kadra odpowiedzialna za żywienie zbiorowe. Jej zawodowym celem jest inspirowanie do zmian w postrzeganiu zdrowia jako wartości, na którą bez względu na wiek można wpływać. Na co dzień mama dwójki dzieci i zapalony kibic koszykówki.